17 Haziran 2015 Çarşamba

Yeni James Bond kim olacak?

24. Bond filmi Spectre vizyona girmeden önce 'Yeni Bond' tartışmaları bir kez daha alevlendi. Daniel Craig'in dördüncü kez Bond olacağı filmde, Craig sonrası bu rolü kimin oynayacağı merak konusu. Anketlerde ve kulislerde Idris Elba, Damien Lewis ve Michael Fassbender'ın adı öne çıkıyor.

Sinema tarihinin en uzun soluklu serisi James Bond, yeni bir tartışma ile gündemde. 1962'de başlayan serinin 24. filmi Spectre'nin vizyona girmesine aylar kala, yeni Bond'u kimin oynayacağı tartışmaları alevlendi. Bir taraftan bu konuda bahisler açılırken, diğer taraftan da resmi olmayan anketler düzenleniyor. poll.pollcode.com internet sitesinde “Bir sonraki James Bond'u kim oynamalı?” başlığıyla gayri resmi bir anket başlatıldı. Şimdiye kadar 849 kişinin oy kullandığı ankette sürpriz sayılabilecek bir sonuç çıkıyor. Halen devam eden ankette oyların % 27'sini alan İngiliz oyuncu Idris Elba, 226 kişinin oyu ile birinci sıraya yerleşti.

Bir sonraki Bond rolü için 22 oyuncunun aday gösterildiği ankette Benedict Cumberbatch, Chris Evans, Joel Edgerton, Jude Law, Christian Bale, Orlando Bloom, Henri Cavill gibi son dönemin popüler oyuncuları yer alıyor. Oyların % 17'sini alan Michael Fassbender ikinci sırada yer alırken, yakın zamanda Mad Max: Fury Road'da oynayan Tom Hardy % 14 ile üçüncü, sinemanın ‘yeni' Süperman'i Henry Cavill ise % 10 oy oranı ile dördüncü oldu.

SİYAH MI, GALLİ Mİ?

James Bond filmlerinin yapımcısı Michael G. Wilson ve yapımcı şirket Sony'nin bu anketi ne kadar göz önünde bulunduracağı merak konusu. Ancak sinema tarihinin en ünlü ajanı için Idris Elba'nın adı ilk kez geçmiyor. Siyahi aktör, geçtiğimiz yıl yapımcı şirket Sony Pictures'ın dijital verilerinin hackerlar tarafından ele geçirilmesiyle patlak veren skandalda ‘yeni' Bond olarak yer almıştı. Sony'nin sızdırılan e-postalardan birinde stüdyo yöneticisi Amy Pascal'ın “Elba'nın bir sonraki Bond olması gerektiğini” söylediği bilgisi basına yansımıştı. Bunun üzerine Elba da Twitter hesabından fotoğrafını paylaşarak bu duruma gönderme yapmıştı. Eğer Elba, yeni James Bond seçilirse, bu rolü oynayan ilk siyahi aktör olacak.

Anketlerde Idris Elba adı öne çıksa da kulislerde Damian Lewis'in ipi göğüsleyeceği konuşuluyor. Baba tarafından Galli, anne tarafından İngiliz olan Lewis'in, Daniel Craig'den sonraki Bond olmasına kesin gözüyle bakılıyor. ‘Homeland' ve ‘Band of Brothers' (Kardeşler Takımı) dizilerinde adını duyuran Damian Lewis seyirci anketlerinde ise Elba'nın bir hayli gerisinde.

6 Kasım 2015'te vizyona girecek 24. Bond filmi ‘Spectre'de Daniel Craig dördüncü kez James Bond'u oynayacak. Craig'in 25. Bond filminde de bu rolü oynadıktan sonra seriye veda etmesi planlanıyor. Bütçesi 300 milyon doları aşan Spectre'nin yönetmen koltuğunda Oscar'lı Sam Mendes var. Filmin diğer oyuncuları ise Monica Belluci, Christoph Waltz, Lea Seydoux, Ralph Fiennes ve Naomie Harris. Filmde, Bond'un geçmişiyle ilgili şifreli bir mesaj gelir ve onu tehditkar gizli bir örgütü açığa çıkarmaya zorlar. Bu arada M, gizli servisi çalışır durumda tutabilmek için politik güçlere karşı savaş verirken, Bond da Spectre adlı bu örgütün ardındaki korkunç gerçeğe adım adım yaklaşmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder